Friday, February 11, 2011

Tutorial cara untuk download theme kat handphone anda itu..~

Assalamualaikum sume~

Okeh, hari ni saye nak ajar korang macam mane nak download theme untuk handphone korang tu... Nak tak? Nak tak..?http://www.emocutez.com

Okeh, straight to the point yek..~
First, masuk website zedge nih..


Mula2 kene la pilih jenis handset yang korang pakai ...~
Sile rujuk anak panah okeh~
(sila klik pada gambar untuk view yang lebih jelas)


Okeh, lepas korang tekan button atas tadi tu, die akan appear macam nih tau.. Then, korang pilih la model handset korang tu~




Lepas tu, web tu akan automatically pegi kat HOME...
Okeh, as example, aku nak download theme LOVE CLOCK yek.. Klik je kat nama theme tu...~


Then, akan appear macam nih... Lepas tu, klik kat button PC DOWNLOAD tu..~



Lepas tu, klik la kat START DOWNLOAD tu..~



Okeh, Kalau korang pakai GOOGLE CHROME, die akan automatik masuk kat folder download file korang.... Lepas tu, kalau nak masukkan kat handset korang, sile bluetooth macam korang bluetooth gambar dari PC ke handset as usual.. Okeh. itu saje.. senang kan?http://www.emocutez.com

Sekian, time kasih..tata~titi~tutu~

2 comments:

Anonymous said...

alamak...utk samsung champ x der ke...ada wallpaper je =(

Doom Black said...

thong tin gia xe toyota fortuner 2017: http://toyota-caudien.com/bao-gia-xe-toyota-fortuner-2017/ nhap khau tai ha noi
tin tuc gia xe tai dongben: http://otohyundaidongvang.com/product/xe-tai-dongben-870kg/ nhap khau chinh hang tai ha noi
gioi thieu xe mitsubishi mirage 2017: http://mitsubishihadong.vn/car-listing/gia-xe-mitsubishi-mirage-2017 phien ban hoan toan moi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...