Monday, June 6, 2011

Kurus....???? Amin~

Assalamualaikum korang~


FYI, sekarang aku tengah menjalani PPB (Program Pengurusan Badan) di rumah sendiri..ngeh2.. Bukan apa, aku stress kot, bila balik Sarawak kali nih, sume orang tegur badan aku dah naik.... Compared to the past 6months,memang la aku tau kenaikan berat badan aku...huhu.. Tapi, sape tak stress kalau orang tu kutuk depan2? Saket ati aku... huhu..Rase nak cili2kan je mulut orang2 itu..macam la diorang tu kurus..Masalahnye, dia pun 2 kali 5..Hape daaa..~


Walaupun tak segemuk nih, tapi langkah segera mesti diambil... Bukan ape, nanti susah nak carik baju, lagi2 la seluar... sekarang pon da susah nak carik tau..hoho~

So, ni la plan aku...100th days challenge untuk memiliki berat badan 45kg...omo! semoga berjaya!! Actually dah 18th days dah pon.. start mase befday En.AH (19 Mei 2011).hehe.. kiranya aku berdiet nih untuk kegumbiraan beliau jugak la...hoho~
Tapi the most important thing is for my self.. Aku tak suka orang kata aku gemuk, walaupun dari dulu lagi memang dah biasa dah orang panggil aku macam tu... huhu.. Sedih tau tak??!! Ingat aku nak ke jadi macam nih!!! :(
So, I promise to myself, aku mesti kurus jugak walau ape cara sekalipun.. tapi yang pastinya aku tak ambik ubat kurus, pil diet, herbalife or what so ever la.. I'll try to use traditional and healty methods which are exercise extra regularly and control pemakanan harian..~

18th days suda... FIGHTING!!!!!


okeh! korang sume tolong doakan misi aku nih tercapai yek... Time kasih~


semoga bleh jadi seramping LISA SURIHANI yang gojes ini.. Amin~


Doakan aku kurus yaw!~ thanks a lot ;p

tata~titi~tutu~

2 comments:

Miss Loyaler Freund said...

semoga berjaya cik jidah! make sure bln 9 dah kurus oke? :D

Miss Loyaler Freund said...

semoga berjaya cik jidah! make sure bln 9 dah kurus oke? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...