Friday, May 13, 2011

Makam Mahsuri ade penunggu yang ensem???

Assalamalaikum korang~

Okeh! jom kita sambung cita tentang my visit kat Langkawi hari tu.. at the second day, kitorang pegi la ke Makam Mahsuri pulak.. antara destinasi wajib la kalau datang Langkawi nih..~


okeh! ni pintu masuk ke Makam Mahsuri kalau korang nak tau.. kalau tak nak tau pun aku bagitau jugak..ngeh2~

You see... itulah penunggu itu.. AWAL ASYAARI yaw.. tak mau cerite banyak pasal beliau sebab tak sempat bergambar dengan beliau..huhu.. diorang tengah busy shooting rancangan ACI TAK ACI...hehe~


Akmal, Teah n Aman... dalam glass board tu ade benda2 history tentang keturunan Mahsuri..~


Yeah! ni antara view dalam kawasan Makam Mahsuri itu..~


kat makam itu..~


berposing di hadapan makam Mahsuri...terase seram sejuk pon ade..hoho


berposing adalah amalan mulia~


Dalam kawasan Makam Mahsuri ni ade mini zoo jugak tau..~


3 dara comel jelita~


ni dalam rumah Mahsuri~



cantik rumah beliau.. ~


ayu la konon..ngeh2~


ade penceroboh!!! tulun! tulun! haha~


Peace yaw~


rase2 kalau aku masuk dalam benda alah tu muat tak ek? haha~


ni kat Telaga kat rumah Mahsuri~


orang kata air telaga ni ada something yang special...ade ala2 mukjizat la diorang kata...~

so, kitorang pon amik la sikit air telaga tu n buat basuh muka..kot2 naik seri ke..haha~


All in all, Best gak lawat tempat2 history nih..hehe~

n kalau nak tau, kat depan makam Mahsuri ni la tempat jualan minyak gamat yang teramat murah n banyak jenis..best liaow...hik2~

okeh! tata~titi~tutu~

2 comments:

RazFiRa said...

bestnye jalan2. x pnah g lagi makam mahsuri :(

Kai said...

hehe, ari tok kamek lawat sitok jugak
mun tau kitak orang kuching, boleh say hi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...