Tuesday, May 10, 2011

Langkawi Oh yeah!!! ~

Assalamualaikum sume~http://www.emocutez.com


Ohohoho... sekarang baru ade masa untuk buat entry pasal trip ke Langkawi hari tu...
It was the wonderful moment ever la katakan.. sebab dari kecik dulu2 teringin sangat nak pegi Langkawi..hoho.. riang gumbira sungguh rasanya hati hamba bila dapat menjejak bumi Helang itu oh yeah! But i wonder why i haven't see any of the eagle there??? hohoho~http://www.emocutez.com


Ni mase dalam feri.. Kitorang naek dari jeti Kuala Perlis~


Sementara tunggu kereta sewa, maka sempatlah berposing2 seminit dua..ececeh~


Aktiviti pertama bila jejak bumi helang ini..
Harus dan wajiblah memborong coklat2 dengan rakusnya..haha
sangat murah compare dengan common market kat luar sana yaw~



and also memborong set2 pinggan mangkuk.. sangat awesome sebab murah n berkualiti tinggi.. ikut hati nak borong banyak, tapi takut lebih muatan plak bile naek flight balik ke KL nanti..huhu




Yeah! lepas tu pegi round2 Langkawi plak.. Pegi ke area Pantai Cenang.. tapi tak mandi pun kat situ.. petang esoknya baru la kitorang bermandi-manda kat situ dengan family Teah~






Yeah! depan Underwater World.. Tapi tak masuk pon sebab diorang tengah buat renovation kat situ..hoho~




Yeah! Lepas dinner, pegi la cari tempat melepak2 kat Langkawi, but surprisingly, almost all the kedai2 kat situ dah tutup.. cis sungguh.. baru pukul 9 kot... mall pun da tutup..adoyai.. hoho~




So, meronggeng kat area jeti je la kitorang... (aku, Aman, n Akmal).. Teah ikut mak dia balik bilik.. Afzan pegi jalan2 ngan member dia...~




Yeah! kalau pegi Langkawi, tak sah la kan kalau tak posing2 n snap2 around Eagle Bay...~


Kat back view Eagle statue~


girang gumbira mereka di atas sana.. Haku jugak yang redha je jadi photographer..hoho~



Yeah! mana boleh kalah... spek aku tak bleh blah..haha
segan nak guna actually..tapi sebab panas, pakai je la..hik2~



Alalala... tiga gadis ayu~



Kami cun tak? haha~



Welcome to Langkawi yaw~




Senyum sokmo~


Rase tak puas sebab just be in Langkawi for 3 hari 2 malam only..hoho~


Next time nak g ngan family plak la..bleh bershopping2 sakan...LOL~


All in all, Langkawi was really awesome.. Come! Visit la yaw!~


tata~titi~tutu~http://www.emocutez.com


Credit to Nik Nurul Fatihah n her family sebab sudi guide trip itu yaw! kamsahamnida... ;p

4 comments:

ain yasmin said...

hmmm sik nait cable car ka?

kukumalu_izie said...

x ain.. x sempat..lain kali jak la..hehe ;p

mamaJong said...

wow..seronotnyer die..
gi jejalan langkawi eih?
tp mmg musim melawat langkawi eih skang nieh?sbbnyer, opismate akak pon ramai yg turun langkawi...
best2, sbb diorg blk bwk coklat yg sgt byk,,,yuhoo..ku kan gemok lg pasni..hiihih...
btw, sume aweks2 dlm tu cun dan comel gitu..=)

kukumalu_izie said...

haha.. tengkiu sis.. sy first time pg langkawi.. tu la excited giler..haha.. tp yg x best nye dh hjg sem kan... bajetnya pun udah ciput dong..hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...